Colla Vella dels Xiquets de Valls

COLLA VELLA DELS XIQUETS DE VALLS

Disseny de productes oficials de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.


LA IDEA

Renovar la imatge de la colla castellera de Valls, creant un disseny modern que transmeti equilibri i estabilitat, alhora que verticalitat i tensió. Aquestes premisses s’aconsegueixen amb figures triangulars, diagonals i elements puntejats, acompanyats de fotografies des de punts de vista poc usuals.

Data de realització
2014/2015

Serveis
Conceptualització
Direcció d’art
Disseny
Programació
Contingut

Crèdits
La Incubadora
Fotografia: xxx

DISSENY ANUARI

La nova Veu de la Colla Vella s’enorgulleix d’una estètica totalment diferent, fresca i atractiva, jugant amb la tipografia, composició i format de les imatges. Els grafismes que acompanyen els continguts, estan inspirats en formes geomètriques sobreposades que simbolitzen la forma d’un castell; com podem apreciar en les introduccions de cada bloc, o en la capçalera lateral que et situa, a símil d’índex, en quin bloc et trobes; a mesura que vas avançant pàgina, aquesta es va enfilant com si fos un pilar.

Pel que fa a la portada, hem volgut recuperar la marca registrada de les primeres edicions de la revista (1981), mitjançant un restyling de la imatge original que encapçalava La Veu de La Colla Vella.

La nova capçalera, gaudeix d’un disseny actual i atemporal, amb un nou imagotip minimal, però identificable amb el tradicional. També hem tractat la imatge que acompanya la portada, amb transparències i sobreposicions per tal d’aconseguir aquest efecte de proximitat, tractament que també hem introduït subtilment en moltes de les imatges i composicions tipogràfiques interiors que contrasten amb les tipografies serifades que hem emprat per a titulars i subtítols, que connoten tradició i fortalesa.

El disseny net, amb més espais per a respirar i la utilització de destacats en texts llargs juntament amb la inserció d’un contingut molt més elaborat, ha propiciat que l’anuari dobli el nombre de pàgines de la revista actual, que també ha provocat l’enquadernació amb llom.

DISSENY DE CALENDARI

Disseny del calendari 2015 de gran format per a penjar. Disseny de calendari de sobretaula.

DISSENY DE TRÍPTIC

Disseny del tríptic de productes de merchandising.

DISSENY DE CARTELLS

Cartell del concurs de castells per a la Colla Vella dels Xiquets de Valls i cartell de l’actuació castellera de la Diada dels Pagesos, Sant Isidre.

El concurs de castells de Tarragona se celebra cada dos anys a la Plaça de braus; actualment té lloc el diumenge del primer cap de setmana d’octubre dels anys parells.

DISSENY WEB

La Colla té una gran repercussió internacional, acudint, cada any a grans esdeveniments que es celebren a diferents països.

ROBA ESPORTIVA

Disseny de la roba esportiva de running i cycling de la colla Vella dels Xiquets de Valls.