La Veu de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Ja ha sortit a la llum el primer anuari de la Veu de la Colla Vella, que, fins al moment, s’havia publicat trimestralment. La Veu de la Colla Vella va aparèixer al 1981 i es convertí en la primera publicació que treia una colla castellera. L’anuari conté la informació detallada de totes les actuacions de la Colla, activitats socials, la canalla, entrevistes, reportatges històrics, etc.

La nova Veu de la Colla Vella s’enorgulleix d’una estètica totalment diferent, fresca i atractiva, jugant amb la tipografia, composició i format de les imatges. Els grafismes que acompanyen els continguts, estan inspirats en formes geomètriques sobreposades que simbolitzen la forma d’un castell; com podem apreciar en les introduccions de cada bloc, o en la capçalera lateral que et situa, a símil d’índex, en quin bloc et trobes; a mesura que vas avançant pàgina, aquesta es va enfilant com si fos un pilar.

Pel que fa a la portada, hem volgut recuperar la marca registrada de les primeres edicions de la revista (1981), mitjançant un restyling de la imatge original que encapçalava La Veu de La Colla Vella. La nova capçalera, gaudeix d’un disseny actual i atemporal, amb un nou imagotip minimal, però identificable amb el tradicional. També hem tractat la imatge que acompanya la portada, amb transparències i sobreposicions per tal d’aconseguir aquest efecte de proximitat; tractament que també hem introduït subtilment en moltes de les imatges i composicions tipogràfiques interiors que contrasten amb les tipografies serifades que hem emprat per a titulars i subtítols, que connoten tradició i fortalesa. El disseny net, amb més espais per a respirar i la utilització de destacats en texts llargs juntament amb la inserció d’un contingut molt més elaborat, ha propiciat que l’anuari dobli el nombre de pàgines de la revista actual, que també ha provocat l’enquadernació amb llom.
Detalls com la reserva UVI i l’impressió en paper 100% reciclat en la totalitat de la revista, (fet que tenim com a premissa) conjuntament amb el nou disseny, fan que sigui una revista singular en el món casteller.

Esperem que castellers i socis gaudeixin del nou aire que ha emprès la revista més antiga d’una colla castellera, tant com nosaltres hem gaudit dissenyant-la.

VEURE REVISTA ON-LINE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *